ТРАНСКОРДОННА СПІВПРАЦЯ ПО ПРОБЛЕМІ МУКОВІСЦИДОЗУ

 
28.07.2017 та 01.09.2017р.   відбувся перший раунд переговорів  спеціалістів Обласної дитячої клінічної лікарні, представників Івано–Франківського національного медичного університету з колегами із Словаччини та представниками БФ “Рімон”.
З боку Словаччини в переговорах приймали участь : голова словацької   асоціації муковісцидозу Катерина Степанкова  та  члени її команди: Барбара Ковасова, Рената Ковасова, Тетяна Гліфкова, а з  Українського боку : головний лікар ОДКЛ Котурбаш Р.Й, заступник  головного  лікаря з економічних питань  Мазур Л.Л,  головний спеціаліст з медичної генетики ДОЗ ОДА доцент Фоменко Н.М , завідувач пульмонологічного  відділення Макян М.В. , завідувач МГЦ  Фединська О.В .
         На зустрічі також були  присутні представник відділу міжнародних  відносин інвестицій та проектів Івано-Франківської ОДА Гасюк Н. та експерт з питань муковісцидозу в Україні , керівник лабораторії  генетичних досліджень Львівського інституту спадкової патології Махук Г.В. та доцент кафедри педіатрії  Чернівецького університету Ластівка І.В.
         Метою переговорів було обговорення підготовки до транскордонного співробітництва по проблемі муковісцидозу в Івано-Франківській області та участі  учасників переговорів у міжнародному гранді.
За умови отримання гранта буде створено центр муковісцидозу на базі пульмонологічного відділу ОДКЛ.
        Крім того,  були обговорені важливі питання співпраці по даному транскордонному проекту, та попереду ще багато роботи.
 
Головний спеціаліст з медичної генетики ДОЗ ОДА,  к.м.н доцент Фоменко Н.М.
 
Галерея:
Підчас зустрічі: Обговорення організаційних питань з головним лікарем ОДКЛ Котурбашем Р.Й.
 
Учасники переговорів біля ОДКЛ
 
 
 
Обговорення робочих питань