Центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей, святкує ювілей - 10 років.

  З метою покращення неврологічної допомоги дітям в системі лікувально-профілактичних закладів, за ініціативою головного лікаря, в липні 2008 року на базі Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні відкрився обласний Центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи з амбулаторною формою перебування хворих.

  Центр надає реабілітаційну допомогу дітям від народження до 18 річного віку.

                

  Щороку на базі Центру оздоровлюється близько 600 дітей. Це діти з діагнозами: дитячий церебральний параліч, синдром відновного періоду ( 1-3 роки), спадково-дегенеративні хвороби нервової системи, наслідки перенесених гострих порушень мозкового кровообігу, травматичних ушкоджень головного мозку, периферичної нервової системи, наслідки інсультів у дітей, наслідки інфекційних захворювань нервової системи, захворювання та вади нервової системи та опорно-рухового апарату, які підлягають нейроортопедичній корекції та інші.

  За допомогою лікарів-неврологів, психологів і логопедів діти освоюють навички читання та письма, навчаються спілкуватися один з одним та з однолітками. У Центрі працює школа для батьків, зусилля фахівців скеровані на підтримку сім'ї, оскільки вона відіграє найважливішу роль у житті кожної дитини !

 

Завідувач Центром медико-соціальної реабілітації дітей Р.М. Тромпак