У лікарні є читальня для дітей.

«Книги – морська глибина,

хто в них пірне аж до дна,

той, хоч і труду мав досить,

дивнії перли  виносить.»

              (Іван Франко)

 

Тривалий час Україною крокує  громадська ініціатива «Додай читання», діяльність якої спрямована на прищеплення  дітям любові до книги.

В лікарнях, школах, бібліотеках відкриваються символічні шпаківні-читальні, в яких кожна дитина може знайти для себе цікаву книжку.

«Почитай, поверни, подаруй»! Саме з  таким гаслом  звертається до дітей Балакучий Шпак, який нещодавно замешкав у своїй казковій хатинці в педіатрично-діагностичному  відділенні  обласної дитячої лікарні.

Велика кількість цікавих книг, серед яких є казки, розвиваюча, навчальна, духовна література, періодика та навіть екологічний дороговказ,  покликані зробити перебування діток та їх мамусь в лікарні цікавішим.

Балакучий Шпак відразу ж охоче взявся допомагати лікарям лікувати своїх маленьких пацієнтів, а хворим діткам одужувати. Вже вранці наступного дня його веселий спів можна було почути в більшості палат відділення. Хтось знайомив дитину з абеткою, хтось натхненно читав малюкам казочку, а хтось щиро складав молитву матері за одужання дитини.

 Колектив відділення та матусі, малята яких  перебувають на лікуванні, висловлюють щиру подяку родині волонтерів  Інни Брюховецької та Володимира Рибака, їхній чарівній донечці Єві, а також всім людям доброї волі, які долучились до збору літератури та допомогли Балакучому Шпаку збудувати у нас свою   шпаківню - читальню.

 

Лікар-педіатр педіатрично-діагностичного відділення    Л. Вірстюк