У Росії анонсували вакцину від СНІДу

Нові російські нановакцини проти СНІДу, раку та туберкульозу проходять доклінічні випробування з відмінними результатами, повідомив глава Федерального медико-біологічного агентства Росії Володимир Уйба.

«Ми вже робимо доклінічні дослідження. По вакцині проти СНІДу ми на другій фазі доклінічних досліджень. Ймовірність того, що ця вакцина дійде до клінічних випробувань і буде мати ефективність, дуже висока. Принаймні, сьогодні ця вакцина має 100% вихід на клінічний ефект», - сказав Уйба на прес-конференції.

Він зазначив, що мова йде про профілактику ВІЛ-інфекції, а не про лікування хворих. Уйба уточнив, що нановакцина від ВІЛ-інфекції створена принциповими новими методами, дослідники використовували РНК збудника. Глава ФМБА повідомив також, що зараз на стадії доклінічних досліджень знаходиться і вакцина проти раку, який займає перше місце в структурі смертності особливо серед молодих жінок. За його словами, всі три вакцини вже показали високу ефективність, і для завершення доклінічних досліджень вченим потрібно ще близько двох років.
Джерело: nord-news.ru