У США створено ефективний препарат від гепатиту С

Фахівці з університету Техасу в Сан-Антоніо створили ліки, які ефективно борються з гепатитом С. У відомостях, опублікованих у статті журналу Lancet, йдеться про те, що препарат успішно пройшов з трьох два етапи клінічних випробувань.

Перші випробування ліків дозволили вченим встановити наявність побічних ефектів, а також його безпеку, другі - показали ефективність дії препарату серед пацієнтів, які страждають на гепатит С.

Новий засіб - це комбінація таких препаратів, як софосбувір і ледіпасвір. Вони пригнічують розмноження вірусу. При тестуванні в деяких випадках до даної комбінації фахівці додавали рибавірин, що використовується нерідко при лікуванні гепатиту С.

З шести відомих генотипів вірусу гепатиту С самим важковиліковним вважається перший - його практично ніколи не вдається вилікувати. При цьому він залишається найбільш поширеним в європейських країнах, США та Росії.

Ліки було випробувано на 100 добровольцях, які страждають гепатитом C першого генотипу. Серед учасників експерименту були люди, які ще не проходили лікування, і люди, які раніше вже робили безуспішні спроби впоратися з хворобою. Всі учасники брали протягом 12 тижнів препарат у формі пігулок. У підсумку ліки виявилися ефективним у 97% випадків. Дослідники зафіксували у пацієнтів зникнення вірусу з організму.

Вченим тепер належить провести заключну фазу клінічних випробувань, у ході яких буде визначена точна доза препарату.
Джерело: globalscience.ru