У центрі "Дивоцвіт" проведено відкрите заняття для вихователів та логопедів

Сьогодні, 03.03.2016 року в Центрі раннього розвитку дитини «Дивоцвіт» відбулося заняття із образотворчого мистецтва. Діти виявляли свої здібності в ліпленні сувенірів із солоного тіста, а потім ці сувеніри розмальовували.

Сьогодні у нашому суспільстві виникла нагальна потреба в творчих, діяльних і обдарованих, інтелектуально й духовно розвинених громадянах. Розвиток творчих здібностей необхідно розпочинати з ранніх років, враховуючи наявні нахили дитини. Чим раніше починається розвиток здібностей, талантів, тим більше шансів на їх розкриття. У дитячому віці молодший школяр більше здібний до творчості, ніж у зрілому, тому що на нього не впливають різного виду стереотипи.

Друга частина заняття – це ознайомлення з японським видом мистецтва – оригамі. Троянди, виготовлені руками дітей, були подарунками в переддень 8 Березня своїм близьким людям. Подарувати свій виріб – колись означало виявити повагу до певної особи. Уміння виготовляти паперові фігурки у японців передавалося з покоління в покоління, пильно оберігалося в сім’ї. Зараз цей вид мистецтва відкритий у всьому світі.

Кожний сувенір, виготовлений дитячою рукою, був по-своєму оригінальним. Діти покинули Центр з чудовим настроєм і позитивною енергетикою.  

 Вихователі  центр "Дивоцвіт"                                                       Богдана Парипа

                                                                                                          Тетяна Мілянич