Учені оголосили: оцет вбиває туберкульоз

За повідомленнями міжнародної групи дослідників Франції, Венесуели і США, активний інгредієнт оцту може вбивати мікобактерії туберкульозу. 

Оцтова кислота може бути використана як недорогий і нетоксичний засіб для боротьби з туберкульозом та іншими стійкими мікобактеріями. Як пояснює доктор Такіфф, мікобактерії, що викликають туберкульоз і проказу, стійкі до дезінфікуючих засобів. 

Забруднення під час операції або косметичних процедур, призводить до зараження, стійкому до більшості антибіотиків. Як наслідок, потрібно багатомісячна терапія. Особливо небезпечні медичні, косметичні процедури в країнах, що розвиваються, де просто відсутні ефективні засоби дезінфекції. 

В результаті довгих експериментів і досліджень, вчені натрапили на здатності оцту вбивати мікобактерії. Різні тести і дослідження виявили, що дія 6%-а оцтова кислота протягом 30 хвилин, ефективно вбиває туберкульоз. Причому, це стосується навіть тих штамів, які стійкі практично до всіх відомих антибіотиків. Повторне дослідження з найбільш стійкою і патогенною формою мікобактерій показало, що для її знищення потрібно більш концентрований розчин - 10%, протягом тієї ж півгодини. Додавання різних забруднювачів, які є в клінічних умовах, не знизило ефективність популярного консерванту. 
Джерело: nauka24news.ru