Відбулась нарада в м.Києві

05.06.2013 У м. Києві  на базі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАДИТ» відбулось нарада головних педіатрів Міністерства охорони здоров‘я АР Крим, структурних підрозділів з питань охорони здоров‘я обласних (міських) державних адміністрацій та  керівників Регіональних організаційно-методичних моніторингових центрів.

У нараді брали участь:  Заступник начальника управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення  МОЗ України Островерхова Марина Миколаївна та головний педіатр України Раїса Василівна Мостовенко. Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо, представник бюро  ВООЗ В Україні  Анастація  Думчевата, керівники лікарні ОХМАДИТ та  інші. Заслухані були  різні питання, що визначені порядком денним.

Керівник Регіонального центру О.Манюх представила аудиторії  презентацію про діяльність Івано-Франківського Регіонального методично-організаційного моніторингового центру.

Робота  Івано-Франківського Регіонального методично-організаційного моніторингового центру була відмічена  Почесною Грамотою за розвиток та впровадження спільних проектів МОЗ України і Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ з проблем охорони здоров'я дітей та матерів.

Р.В.Мостовенко повідомила, що  МОЗ проводить підготовку до наради по охороні здоров'я матерів та дітей, де буде особливу увагу звернуто на смертність дітей в районних лікарнях,  на етапи і час евакуації хворих дітей на вищі рівні медичної допомоги та охоплення  дитячого населення профілактичними щепленнями.

На закінчення наради були вручені дипломи для  трьох медичних закладів області (Тлумацька ЦРЛ, Рогатинська ЦРЛ та МДКЛ м.Івано-Франківська), які  підтвердили  статус «Лікарні, доброзичливої до дитини» у 2012 році.

 

                                                    Завідувач РМОМЦТК                            Оксана Манюх