Відбулись переривисті курси дитячих неврологів

26.09.13р. на базі ОДКЛ відбулися переривисті курси дитячих неврологів області та м. Івано-Франківська.

         На засіданні з доповіддю «Фармакорезистентні форми епілепсії» виступив професор кафедри неврології, д.мед.н.,  М.І. Пітик, висвітливши основні причини фармакорезистентності, підходи та шляхи їх подолання. Наголосив на необхідності призначення терапевтичної дози анти епілептичних препаратів, що є запорукою контролю епілептичних нападів.

        

 

 

 

Друга частина засідання неврологів була присвячена аналізу показників роботи дитячої неврологічної служби області за 2012 рік в порівнянні з показниками по Україні. В цілому стан надання неврологічної допомоги дітям в нашій області можна оцінити як задовільний. Налагоджена стаціонарна допомога, забезпечений якісний амбулаторний прийом дітей в районах та м. Івано-Франківську, функціонує центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з ураженням ЦНС в ОДКЛ.

         Прийнято рішення про подальше виконання директивних документів МОЗ України, в т.ч. протоколів діагностики, лікування та реабілітації захворювань нервової системи у дітей, заповнення і виконання індивідуальних програм реабілітації дітей-інвалідів.

 

Головний дитячий невролог                                        Дельва Л.В.