Відкрилась "чарівна кімната" у центрі реабілітації

 Для покращення медико-соціальної та педагогічної реабілітації в центрі ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, за ініціативи головного лікаря та матеріальних вкладень працівників центру обладнано і почала функціонувати сенсорна кімната.

Органи чуття – око, ніс, рот, вухо, рука, допомагають пізнавати оточуючий світ. З першого дня появи на світ дитина, як губка, через зір, слух, дотик, нюх, смак вбирає все, що її оточує.

Щоб  поведінка людини була доцільною, осмисленою і значимою, необхідно розвивати процеси організації, сортування і переробки чуттєвих вражень. Іншими словами стимулювати функції мозку шляхом стимуляції почуттів.

 Корекційні заняття базуються на залученні до роботи всіх аналізаторів: зорового, слухового, тактильного, нюхового, смакового та вестибулярного.

 Діти називають цю  кімнату - чарівною! У   сенсорній   кімнаті дитина не піддається жодному тиску ззовні і відчуває себе у повній безпеці, що сприяє розвитку психічних процесів (пам’яті, мислення , сприйняття), органів відчуття, вестибулярного апарату, а також релаксації.

Це допоможе дітям  області у підвищенні якості  реабілітації, яка здійснюється у Центрі.

 

Зав. Центром  ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічним

ураженням нервової системи                                                                    Руслана Тромпак