Відкрито кабінет телемедицини для дітей з вадами серця

24.09.13р В обласній дитячій лікарні відбулося офіційне відкриття кабінету телемедицини  для  проведення відеоконсультацій  в режимі  реального часу  для  дітей з вадами серця, що  стало можливим за сприяння Благодійної фундації «Відкриті серця». Завдяки фундації було придбано спеціальне обладнання для кабінету. Відкриття приурочене до  Міжнародного Дня серця в Україні.

 На відкриття завітали : голова обласної держадміністрації  Михайло Вишиванюк,  директор департаменту охорони здоров'я ОДА  Роман Мельник та   представники засобів масової інформації.

Головний лікар Радислав Котурбаш та завідувач відділення ультразвукової та функціональної  діагностики Олександра Царук  розповіли присутнім про  організацію телемедичних консультацій для дітей з вадами серця. Наголосили про те,що консультації дітей проводять ведучі спеціалісти Центру дитячої кардіології та кардіохірургії м.Києва. На відеозв'язку для проведення консультації дитини 2 місячного віку, перебував директор Центру, доктор медичних наук, професор Ємець Ілля Миколайович та працівники Центру.

 

 

 

 

 

 

 

Ще до початку консультації дитини, до професора Ємця І.М. звернувся голова облдержадміністрації М.Вишиванюк. Він  низько вклонився і щиро подякував професору за всі врятовані життя дітей Івано-Франківської області і розповів присутнім історію про порятунок дитини з Тлумача, до якої долучився .

Надалі,  відбулась відеоконсультація дитини, де спеціалісти  Івано-Франківської ОДКЛ та Центру кардіохірургії узгоджували дані,  обмінювались висновками по обстеженню дитини, встановлювали терміни майбутньої операції. Консультація тривала 10 хвилин. Дитина отримала спеціалізовану консультацію кардіохірурга найвищого рівня, спеціалісти узгодили подальші рекомендації,  кошти і час збережені і в лікарні, і в родині дитини.

Директор департаменту охорони здоров'я  Роман Мельник  висловив вдячність колективам  Центру кардіохірургії та ОДКЛ  за впровадження телемедичного консультування дітей з вадами серця.

 

Для журналістів відбулась прес-конференція, де  спеціалісти лікарні  представили результати роботи та відповіли на запитання.

Завідувач РМОМЦТК                               Оксана Манюх