Відкриття центру катамнестичного спостереження

Вчора в нашій лікарні відбулося офіційне відкриття центру катамнестичного спостереження за дітьми з групи ризику за участі ректора ІФНМУ Миколи Рожка, головного спеціаліста з організації педіатричної допомоги департаменту охорони здоров’я ОДА Лариси Підвербецької, генерального директора закладу Тараса Мельника. Це по справжньому знакова подія для маленьких пацієнтів, їх батьків та медичної спільноти.
Катамнез – це система заходів, направлених на спостереження, абілітацію та реабілітацію новонароджених, які перенесли тяжке захворювання, критичний стан відразу після народження або народилися передчасно, з метою попередження або мінімізації негативних наслідків перенесеної недуги та покращення якості життя.
В центрі працюватиме команда висококваліфікованих спеціалістів Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні та Івано-Франківського національного медичного університету, яка зможе забезпечити мультидисциплінарний індивідуальний підхід до кожного пацієнта.
Медичну допомогу в катамнестичному центрі зможуть отримати всі діти віком до 3 років незалежно від місця проживання безоплатно за наявності електронного направлення від педіатра/сімейного лікаря.
 
Генеральний директор Тарас Мельник