Відкриття: велика кількість солі в раціоні реально руйнує нирки

Відомо: активне вживання солі шкідливо для здоров'я, особливо для людей з проблемами з боку серцево-судинної системи. А нове дослідження показало, що сіль впливає безпосередньо на нирки, пише Micrifinance Monitor.


Якщо в середньому людина споживає 4,7 грама солі на день, то цього буде достатньо, щоб підвищити ризик ушкоджень нирок. Іноді пошкодження настільки серйозні, що вимагається проведення діалізу. На щастя, середньостатистичний показник споживання солі - приблизно 2 грами в день.

За словами вчених в особі Ендрю Сміта з Національного університету Ірландії, зміна раціону - проста і не дуже затратна міра, яка дозволить захистити себе від проблем зі здоров'ям.

Проводилось також незалежне дослідження Інститутом міжнародної охорони здоров'я Джодж за участю 544 635 чоловік, що проживають в 120 китайських селах. Протягом 18 місяців фахівці стежили за рівнем споживання солі у людей. Було підтверджено: скорочення споживання солі знижує показники альбумінурії, або надлишку білка в сечі, що веде до дисфункції нирок, на 33%.

Джерело: meddaily.ru