Відзначення Дня медичного працівника в ОДКЛ.

   Традиційно у третю неділю червня в Україні відзначають День медичного працівника, висловлюючи найтепліші слова вдячності представникам найгуманнішої у світі професії, тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини — її життя. Адже здоров'я нації є базовою умовою нормального розвитку країни та її благополуччя.

   Цьогоріч для колективу обласної дитячої клінічної лікарні це свято стало подвійним, адже співпало з 55-ю річницею сворення лікарні. 16.06.2017р. в актовому залі ОДКЛ зібралися працівники закладу та запрошені гості, де з  привітальтними словами виступили головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш, голова профспілки Ярослав Лупуляк та лікар-педіатр Регіонального методично-організаційного моніторингового центру Аліна Бродович. Також  з теплими словами вдячності за тисячі врятованих маленьких життів звенувся до працівників нашої лікарні в.о. начальника Департаменту охорони здоров'я  Микола Стовбан

   Особливу когорту серед запрошених гостей склали ті, хто присвятив медицині Прикарпаття практично усе своє життя – наші ветерани:

·        лікарі - Величкович Р.С., Мартинюк М.А., Алексєєва Н.С.;

·        медичні сестри - Швець Г.Ю., Шологон Н.І., Кузенко Н.Ф., Думич М.Ю.;

·        молодші медичні сестри - Стефінин П.М., Якубів І.Т., Матвієнко М.І., Моран Ю.О., Михайлів Г.І.

   З нагоди професійного свята, за сумлінну і добросовісну працю на ниві охорони здоров’я, в.о. начальника ДОЗ ОДА Микола Стовбан вручив заслужені нагороди працівникам та ветеранам закладу  – грамоти департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, а також грамоти обласної дитячої клінічної лікарні. 

   Святкову атмосферу заходу створив лауреат всеукраїнських конкурсів струнний ансабль Івано-Франківської обласної філармонії Quattro Corde, зануривши учасників у світ класичної музики.

   На завершення хочеться додати, що кожен працівник нашої лікарні заслуговує на визнання, дяку та Божу ласку, бо їхня праця схожа на щоденний звитяжний подвиг. Саме вони, незважаючи на усілякі негаразди, а подекуди навіть забуваючи про власні потреби, рятують людські життя!

Лікар-неонатолог РМОМЦТК       Ольга Басараб