В лікарні відзначили Міжнародний день передчасно народжених дітей.

17 листопада – Міжнародний день передчасно народжених дітей.

Міжнародний день передчасно народжених дітей відзначається у світі вп'яте, а затверждений він був з ініціативи Європейського фонду турботи про новонароджених пацієнтів (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI). Ця подія просто здійснила прорив: адже передчасні пологи - це не поодинокі випадки. Щорічно  у Світі близько 15 мільйонів дітей народжуються передчасно. Це в середньому кожна 10-та дитина.

Перший День передчасно народженої дитини відзначався у Відні. Тоді на площі Святого Михайла професори університетської клініки випустили в небо 500 білих кульок, що відповідало кількості недоношених дітей, які народилися у Відні протягом року.

        Минулого року цей день об’єднав більш ніж 200 країн світу, понад 60 з них провели загальнонаціональні акції на підтримку цієї проблеми.

         Колір, яким найчастіше позначають проблему недоношених діток - фіолетовий, саме тому, в цей день відомі особистості багатьох країн вдягають фіолетові елементи одягу та використовують цей колір для привернення уваги. В рамках міжнародного дня реалізуються проекти з підсвічування архітектурних споруд фіолетовим кольором, зокрема, у світі такі проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі.

В 2015 році наша країна теж долучилася до всесвітньої ініціативи і підсвітила фіолетовим кольором історичну пам'ятку «Софію Київську», багатофункціональний комплекс "Гуллівер" у Києві, а також Львівський оперний театр.

Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. немовлят,     24 000 тис. з них з’являються на світ раніше визначеного терміну. Зокрема в Івано-Франківській області таких діток народжується біля 600.        

Відділення передчасно народжених дітей Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні також долучилося до акції. У подарунок немовлятка отримали листівочки з відбитками своїх ніжок та чудо-восьминіжки. Матері діток були приємно вражені  та задоволені увагою до своїх маляток.


    Колектив відділення передчасно народжених дітей ОДКЛ.