Вакцинація проти пневмококової інфекції

Ваша дитина часто хворіє? Застуда супроводжується запаленням бронхів, легень, вуха?
В такому випадку Вашій дитині показана вакцинація проти пневмококової інфекції.
Детальніше Моніка Макян, завідуюча пульмонологічним відділенням:
У всьому світі пневмококова інфекція - це одна з основних причин смертності серед дітей до 5 років. Згідно з оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі реєструють 1,6 млн випадків смертей внаслідок пневмококових захворювань, близько 50% з них – серед дітей до 5 років.
Вакцинація від пневмококової інфекції є обов’язковою в більшості європейських країн, США.
Останні роки в наше відділення та відділення інтенсивної терапії поступають діти з важким перебігом захворювань, одним з основних винуватців яких є бактерія пневмокок - Streptococcus pneumoniae.
 
Цей мікроорганізм передається головним чином повітряно-крапельним шляхом, коли інфікована людина говорить, кашляє або чхає маленькими крапельками, що містять інфекційні агенти, в повітря. Інфекція може поширюватися також при контакті з руками, тканинами та іншими предметами, забрудненими інфікованими виділеннями з носа і горла. Пневмокок живе на слизових оболонках багатьох людей, але активізується тільки під впливом провокуючих чинників, основним з яких є вірусні інфекції.
Він викликає захворювання дихальних шляхів (пневмонії, бронхіти, фарингіти, отити, синусити), а також гнійний менінгіт, артроз, сепсис. Дані інфекції зустрічаються набагато частіше, ніж ми звикли вважати. Крім того, мова йде саме про важкі форми захворювання, що вимагають госпіталізації і лікування відразу декількома антибактеріальними препаратами, з використанням штучної вентиляції легень. Високий ступінь поширеності і легкість зараження не дозволяють гарантувати відсутність контакту з пневмококом.
Але є спосіб надійного захисту від небезпечних захворювань, які він викликає – вакцинація. Тому всім діткам та дорослим із частим та важким перебігом захворювань верхніх та нижніх дихальних шляхів рекомендуємо попередити негативні емоції та події, пов'язані з даною інфекцією, шляхом вакцинації.
Раді повідомити вам про наявність даної вакцини в нашому закладі. Вакцина Превенар 13 не входить до обов’язкового календаря вакцинації в нашій країні, тому доступна на умовах платної послуги. Вартість вакцинації 2 316 гривень.
Кого потрібно вакцинувати в першу чергу?
Дітей віком до 5 років
Людей старших 65 років
Часто хворіючих дітей і дорослих будь-якого віку
Звертатися до педіатра обласної дитячої консультативної поліклініки (Коновальця 132) – направлення не потрібно.
Якщо маєте сумніви щодо того, чи можна вакцинувати Вашу дитину – проконсультуйтесь в імунолога обласної дитячої консультативної поліклініки (безоплатно при нав=явності електронного направлення від педіатра/сімейного лікаря)
– Бенько Галина Степанівна Galyna Benko, записатись тут https://helsi.me/doctor/e578a7e7-f587-49ad-8dbe-ebd0faee1105
- Петрушка Ірина Ярославівна Ірина Петрушка, записатись тут https://helsi.me/doctor/7db0ee49-ace1-455d-8ee2-90ed463678bc.
Вакцинуйтеся та вбережіть дітей і себе від непотрібних захворювань!
 
 
Завідучав пульмонологічноо віділення Макяне М.В.