Вчені: гранат перешкоджає розвитку раку грудей

Щоденне вживання граната допоможе жінкам запобігти розвитку раку молочної залози, доводять дослідники з Унивеситету Огайо.

Певні речовини в гранаті, як показали дослідження, сприяють блокуванню синтезу естрогену. Надлишок цього гормону ініціює розвиток ракових клітин. Вчені сподіваються, що в майбутньому, можливо, буде розроблено новий метод терапії з застосуванням граната.

У більш ранніх дослідженнях дієтологами було встановлено, що цей рубіновий фрукт знижує відчуття голоду, допомагаючи таким чином контролювати апетит.

Найбільшу цінність представляє сік граната, біологічна активність якого значно вища, ніж у більшості інших ягідних і фруктових соків.

Так, наприклад, людям, що страждають анемією, регулярне вживання соку допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну в крові. При цьому слід зазначити, що гранатовий сік не вживають в чистому вигляді - його зазвичай завжди розбавляють кип'яченою водою або ж іншими соками (буряковим або морквяним).

Нагадаємо, нове дослідження показало, що насичені рослинними жирами дієти скорочують ризик смерті у чоловіків, зокрема від раку простати.
Джерело: korrespondent.net