Вчені назвали сік, який найкорисніше вживати за сніданком

Ряд досліджень американських вчених встановив напій, який подовжує молодість організму, робить імунітет більш міцним і допомагає тримати зайву вагу під контролем. Таким виявився апельсиновий сік, вжитий під час сніданку.

У згаданому дослідженні ендокринологів з університету Баффало взяли участь 30 осіб, вік яких становив від 20-и до 40-а років. Всі добровольці харчувалися однаково, а саме: сендвіч з шинкою, картопля і омлет. Перша група запивала свій сніданок солодкою водою, друга - звичайною водою, а третя пила сік. Після цього всі учасники дослідження здавали кров на аналіз через кожні 1, 3 і 5 годин. Результати аналізу крові показали, що найбільш корисним є апельсиновий сік, оскільки саме в крові учасників цієї групи спостерігалося найменше глюкози і найбільше речовин, які відповідають за імунітет.

Саме тому вчені констатували, що свіжовичавлений сік апельсина на сніданок є оптимальним напоєм за сніданком, завдяки якому знижується ризик виникнення хвороб серця і судин, нормалізується речовинний обмін в організмі, зменшується ймовірність розвитку діабету і ожиріння. Разом з тим, завдяки великій кількості антиоксидантів, апельсиновий сік також бореться з вільними радикалами і нейтралізує запальні процеси.
Джерело: УНН