Волонтери проєкту «Лікар Свято» привітали дітей з новорічними святами

 Напередодні новорічних свят, за доброю традицією, волонтери проєкту «Лікар Свято» відвідали маленьких пацієнтів Обласної дитячої клінічної лікарні. У веселих костюмах казкових героїв студенти-психологи ІІ курсу факультету психології дарували радість не тільки дітям та молоді, а й їх батькам та медикам лікарні.

     

 Організувала захід Мирослава Кулеша-Любінець, координаторка проєкту «Лікар Свято», доцентка кафедри загальної та клінічної психології факультету психології, фахівчиня Проєктно-освітнього центру «Агенти змін».

 «У цей нелегкий 2020-й рік, в час пандемії COVID-19, люди всього світу якнайбільше потребували психологічної підтримки, адже вимушена ізоляція, надмірне переживання страху, зменшення кількості особистих зустрічей, самотність може знижувати рівень психічного здоров’я та благополуччя у населення. Особливо така ізоляція відчутна у лікувальних закладах, а сміх є чи не найкращим методом терапії негативних переживань та, згідно наукових досліджень, покращує загальне самопочуття і сприяє одуженню. Тому я дуже вдячна нашим студентам-волонтерам за добре серце і за те, що знайшли час і змогли хоча б на деякий час подарувати казку маленьким пацієнтам лікарні!» – зазначає Мирослава Кулеша-Любінець.

 Протягом заходу волонтери роздали близько 500 подарунків, які закуплені за рахунок грантової програми «Теплого Міста». Зазначимо, що проєкт-переможець «Ігротерапія від Лікаря Свято» підготували студенти-психологи, які проходили навчання з проєктного менеджменту у фахівців Проектно-освітнього центру «Агенти змін» (http://agentyzmin.pnu.edu.ua/).  

 «Мені все сподобалось. Ми працювали злагоджено і дружньо, як справжня команда, бо все було добре організовано та облаштовано. Мене дуже зворушили реакції та слова вдячності від батьків та дітей. Я отримала незабутні враження та безцінний досвід» – говорить студентка групи ПСР-21 Надія Селепій, яка навчається на бакалавраті за освітньою програмою «Реабілітаційна психологія». Допомагали студентам-волонтерам проєкту «Лікар Свято» творити святкову атмосферу для дітей у лікарні Марія Дзюбинська, кандидатка психологічних наук, психологиня ОДКЛ та Оксана Горішна, лікарка-педіатр, завідувачка ОМКзТМК ОДКЛ. Більше про соціальний проєкт «Лікар Свято» Ви можете дізнатися на веб-сторінці кафедри загальної та клінічної психології – https://kztkp.pnu.edu.ua/освітньо-благодійні-волонтерські-пр/

Джерело:https://pnu.edu.ua/