Всеукраїнський тиждень боротьби із туберкульозом

18 березня стартував Всеукраїнський тиждень боротьби із туберкульозом, покликаний привернути увагу громадськості до проблеми поширення туберкульозу. Про це йшлося  18.03 2013р під час прес-конференції в Міністерстві охорони здоров'я України.  В рамках Тижня в областях України буде проведено низку інформаційних та профілактичних заходів, які дозволять громадянам отримати необхідні консультації та пройти обстеження.

"В ці дні в кожній області країни пройдуть публічні заходи інформаційно-просвітницького, профілактичного характеру. Нашим головним завданням під час проведення цього тижня є донесення до наших співвітчизників важливих повідомлень про те, що туберкульоз виліковний і аж ніяк не є вироком для людини. Що на сьогодні в країні створено усі можливості для належної діагностики, лікування та соціальної реабілітації. Крім того, ми хотіли б ще раз нагадати про те, що поширення туберкульозу є соціально небезпечною проблемою, тому її вирішення залежить не лише від якості функціонування  вітчизняної фтизіатричної служби. Надзвичайно важливою є соціальна складова", - повідомив журналістам заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

За словами О. Толстанова, заходи, які проходитимуть протягом поточного тижня в усіх областях, допоможуть мобілізувати зусилля як державного сектору, так і представників громадськості у кожному регіоні, актуалізувати питання поінформованості українців щодо шляхів передачі та захисту від захворювання.

                                                                                                                                                                               Джерело: moz.gov.ua