Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування в ОДКЛ.

       Щороку у світі відзначається Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування. Він проводиться у 40-й тиждень року, що символізує 40 тижнів вагітності жінки до народження дитини. Цього року він припав на 1 - 7 серпня і присвячений підтримці жінок, що годують грудьми та працюють або продовжують навчання.

      Девіз тижня - "Грудне вигодовування і робота - це можливо!"

      Для багатьох мам, що працюють, збереження грудного вигодовування – це унікальна можливість забезпечити баланс між кар’єрою і здоров'ям та вихованням свого малюка. Варто лише вірити в себе, а й мати підтримку.

     В обласній дитячій клінічній лікарні, з метою виконання цілей цьогорічного тижня грудного вигодовування, працівниками Регіонального методично-організаційного моніторингового центру були проведені лекції для медичних працівників та годуючи матерів, що знаходяться по догляду за хворими дітками.

     В ході занять ми ще раз розглянули питання важливості грудного вигодовування, його віддалені позитивні наслідки для дитини та матері. Обговорили поради стосовно того, як успішно поєднувати роботу або навчання з грудним вигодовуванням (як створити запас грудного молока, як вибрати зручну тару для зберігання молока, як правильно зберігати зціджене молоко і розморожувати його, тощо).

      Окрему презентацію присвятили дослідженню грудного вигодовування в релігіях світу.

      Заняття проходили у вигляді активного діалогу між доповідачем та слухачами. Особливо цікавою для матерів була тематика правових аспектів захисту вагітності та материнства в Україні, де розглянули окремі статті Кодексу Законів про Працю.

 

 

 Лікар-неонатолог РМОМЦТК                                    Ольга Басараб