XVI Міжнародна конференція "Сучасні Стратегії і тактики в неврології"

XVI Міжнародна конференція

«Сучасні стратегії і тактики в неврології»

 

23 -25 квітня 2014р. в Трускавці відбулась XVI Міжнародна конференція «Сучасні стратегії і тактики в неврології». Форум планувалось провести традиційно в Судаку, але через відомі причини місце проведення було перенесено, як і багато інших наукових заходів.

В конференції взяли участь представники неврологічних шкіл України, Росії, Італії, Азербайджану, Казахстану. В програмі заходу проведено сателітні симпозіуми «Сучасні аспекти нейроендокринології», «Труднощі діагностики та лікування в дитячій неврології», «Біомеханіка болю в спині», «Розсіяний склероз», «Хвороби периферійної нервової системи», «Актуальні питання нейроангіології» та ін.. Великий інтерес та жваві дискусії викликала робота сателітного симпозіуму по дитячій неврології, де одним із головних був проф.Пітик М.І. (Івано-Франківськ).

Проф.Євтушенко С.К. (Донецьк) зупинився на актуальних питаннях ранньої діагностики розсіяного склерозу у дітей, вказавши на широке застосування нейровізуалізації, ЕЕГ (виклик потенціалів), детальної нейроімунологічної діагностики поряд з детальним клінічним обстеженням, також на необхідність адекватної імунокорегуючої терапії.

Президент Асоціації дитячих неврологів України проф.Кірілова Л.Г. (Київ) презентувала доповідь «Епілептична енцефалопатія та розлади аутистичного спектру». Цікавість викликав той факт, що у дітей раннього віку під маскою аутизму приховані епілептичні енцефалопатії, які при своєчасному виявленні можуть піддаватись корекції з застосуванням антиепілептичних середників. Зазначено необхідність проведення всім дітям з розладами аутистичного спектру ЕЕГ-моніторування з відеоконтролем , що, до речі, з недавнього часу є можливим в неврологічному відділенні ОДКЛ.

Жваву дискусію викликала доповідь проф.Пітика М.І. «Ефективність поєднаного ГАМК- та дофамінергічного впливу в лікуванні тикозної хвороби у дітей». Доповідачем було зазначено необхідність суто неврологічного підходу до лікування тикозної хвороби з врахуванням всіх змін, як МРТ картин, так і ЕЕГ особливостей.

 

 

 

            Зав.відділення неврології ОДКЛ                              Криштафович Я.Л.