Закупівля обладнання для налаштування мовного процесора системи кохлеарної імплантації в ОДКЛ.

В 2017 році на базі ОДКЛ було створено центр реабілітації дітей з порушенням слуху і мови. Центр був створений для діагностики порушень слуху у дітей від народження та для проведення занять із глухими та слабочуючими дітками, всього в Івано-Франківській області проживає близько 600 таких дітей.

 

Завдяки зусиллям головного лікаря ОДКЛ Р.Й. Котурбаша, на початок року центр слуху і мови отримав 140 слухових апаратів для безкоштовного слухопротезування глухих та слабочуючих дітей. Слухові апарати необхідні для всебічного розвитку такої дитини і адаптації в соціумі. В слухо-мовному центрі займається близько 30 дітей із кохлеарними імплантами. Періодично складова частина кохлеарного імпланту – мовний процесор, потребує спеціального налаштування. Для цього діти вимушені були їхати в ЛОР інститут у м. Київ, а це доволі затратно і важко для таких дітей.

 

 

В серпні 2019 року цю проблему було вирішено. При сприянні головного лікаря було закуплено обладнання для налаштування мовного процесора системи кохлеарної імплантації «Соchlear». Таким чином, спеціалістом слухо-мовного центру Новіцьким М.Ю. найближчим часом буде проводитися таке налаштування і діти будуть мати можливість отримати дану послугу в Івано-Франківькій ОДКЛ.

 

Зав. центром реабілітації дітей з порушенням слуху і мови Вутто М. Л.