Зацікавленість дитини гарантує успіх у житті

І навчання, і виховання - процеси особливим чином організованого спілкування. А в такому спілкуванні важлива особистість учителя, вихователя, тренера. Обдарований вчитель музики може зробити для розвитку стійкості, мужності, сміливості ніяк не менше спортивного тренера.

Бездарний тренер, та ще й не дуже порядна людина, точно може організувати такі "розвиваючі" заняття, які геть відіб'ють у дитини охоту до даного виду спорту, підірвуть віру в свої сили, зроблять її жорстокою, злою, безжалісною.

Сучасне життя таке, що "залізним" спортсменам, що йде на "золото", необхідні психологи, щоб навчити їх справлятися зі страхами, нервами, емоціями. Знайдіть ту область, де дитина може бути максимально успішною. Переконайтеся, що це приносить їй радість. Щоб мати можливість займатися цією улюбленою справою, вона буде проявляти наполегливість, спритність, завзятість, стійкість, мужність.

У самого "залізного" боксера можлива депресія в певних життєвих обставинах. У того, хто займається окрім боксу всім потроху, є можливість швидше прийти в себе, займаючись арт-терапією.

Схильність до чуйності, емоційності, жорсткості, черствості, суворості, вміння досягати цілі пов'язані зі стилем сімейного виховання. Головне - навчити дитину розуміти себе, долати себе, будувати себе, шукати сенс майбутнього життя. Тоді їй буде легко вписатися в цей світ, створити в ньому щось нове, унікальне, зберігаючи здоров'я і щастя.
Джерело: meddaily.ru